Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).
Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Fermentas, skirtas maksimaliai padidinti krakmolo turinčių substratų pavertimą fermentuojamu cukrumi.
Glucoamilazė 400, tai maisto klasės produktas be GMO. Sacharizuojanti gliukoamilazė arba amilogliukozidazės fermentas, gautas iš specialiai parinktos "Apergillus niger" padermės (gijinis grybas, skirtas atlikti biotransformacijai ir skatinantis fermentų gamybą). Tai egzogliukozidazė, galinti hidrolizuoti tiek α-1,6, tiek α-1,4 gliukozidinius krakmolo ryšius, išlaisvindama atskirus gliukozės vienetus.
Privalumai:
Maksimaliai padidina krakmolo turinčių substratų pavertimą fermentuojamu cukrumi;
Sumažina angliavandenių likučius;
Užtikrina didelę atenuaciją.
Įprasta dozė: 5-100 g/10 kg grudų salinimo metu. Fermentacijos metu dedama 3 – 5 g/hl misos. Glucoamilazė 400 gali būti naudojama gaminant mažai kalorijų turintį alų. Tokiu atveju gali būti dedama tiesiai į salinimo indą užmaišymo stadijoje. Arba galima dėti į atvėsusią misą po mielių įdėjimo. Gliukoamilazė 400 veiksmingiausia naudojant tarp pH 3,5-5,0 ir temperatūros tarp 20-70C. Visiškas inaktyvavimas pasiekiamas kaitinant 95 °C temperatūroje 10 minučių arba esant 100C 3 minutes.