Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).
Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Maistinė beta gliukanazė galinti visiškai arba iš dalies suskaidyti tirpią ir netirpią celiuliozę ir hemiceliuliozę, pvz., esančias kviečiuose, miežiuose ir kituose grūduose.
Privalumai:
Ženkliai pagerinamas misos tekinimas/filtravimas;
Apsaugo nuo beta gliukano sukelto alaus drumstumo;
Pagerina filtravimo kokybę.
Įprasta dozė: Salinimo metu pilti 2-4 ml/10 kg grudų. Į alų pilti 0,1–0,3 ml/hl. Galima naudoti alaus darymui, vaisių sultims, vynui ir geriamajam alkoholiui.