Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

SutinkuUždaryti
0
LithuanianEnglish (United Kingdom)

Jūsų krepšelis yra tuščias

Kategorijos

PDFSpausdintiEl.paštas
"K.09 EBBEGARDEN" Kveik mielės, 5 g

Kveik yra norvegiškos daugiakultūrės mielės, kurios tradiciškai buvo naudojamos ūkininkų alaus gamyboje ir perduodamos iš tėvo sūnui per daugelį kartų.

Vieneto kaina (vnt.): 8,96 € 9,95 €
Aprašymas

Kveik yra norvegiškos daugiakultūrės mielės, kurios tradiciškai buvo naudojamos ūkininkų alaus gamyboje ir perduodamos iš tėvo sūnui per daugelį kartų. Žinoma, kad jos fermentuoja neįtikėtinai greitai ir sukuria unikalų skonį bei aromatą.
Šios mielės pagamintos Norvegijoje ir yra tikros "Norsk Kveik".
Ebbegarden kveik yra iš Ebbegarden ūkio Stordalyje, Norvegijoje. Ebbegarden ūkije tradiciškai auginami vaisiai,
todėl tikima, kad tai yra jų alaus vaisiškumo šaltinis.
Vikingų laikais vyravo švelnus klimatas, daug vikingų tapo žvejais ir pradėjo ūkininkauti Stordalene, o pirmoji bažnyčia buvo pastatyta 1100 m. Alus ir stiprieji gėrimai buvo svarbi gimimo, sutvirtinimo, laidotuvių bei kitų susibūrimų dalis, o žmonės gamino savo alų su kveik mielėm specialiai šiems susibūrimams.

Ebbegarden gerai fermentuojasi nuo 18°C ​​(64°F) iki 38°C (100°F). Kuo aukštesnė fermentacijos temperatūra, tuo greitesnė fermentacija. Aukščiausioje temperatūroje galite tikėtis, kad alus išsifermentuos per 48 valandas. Kai vyksta fermentacija, jei tai daroma žemoje temperatūroje, galite tikėtis, kad fermentacijos laikas pailgės. Rekomenduojame vartotojams pridėti mielių maistinių medžiagų užtikrinti sveiką fermentaciją.

Skonis ir aromatas yra tropinių vaisių. Intensyvumas yra vidutinis esant aukštai fermentacijos temperatūrai, o žemesnėje temperatūroje jis bus ne toks intensyvus. Ebbegarden padidina kartumą, todėl rekomenduojama koreguoti iki mažesnio IBU.

DOZAVIMAS 20 g/100 l
Supilkite mieles tiesiai į misą, paviršių pabarstydami mielėmis. Įsitikinkite, kad misos temperatūra yra aukštesnė nei 20°C (68°F). Fermentacijai žemesnėje nei 20°C (68°F) temperatūroje arba didelės gravitacijos atveju padidinkite dozavimą iki 40 g/100 l

Sandariai uždaryta pakuotė turi būti laikoma sausoje, žemesnėje nei 6°C (43°F) temperatūroje. Produktą galima transportuoti ir laikyti kambario temperatūroje iki 1 mėnesio. Atidarytus paketėlius reikia vėl užsandarinti, laikyti sausoje, žemesnėje nei 6°C temperatūroje ir sunaudoti per 3 dienas.

Atenuacija: aukšta.
Flokuliacija: vidutinė.
Fermentacijos temp.: 18-38 C.
Alkoholio tolerancija: 12%.
Dozavimas: 20 g/hl

Pagaminta Norvegijoje
Galiojimo data nurodyta ant pakuotės

Neseniai peržiūrėta

"K.09 EBBEGARDEN" Kveik mielės, 5 g
-10%