Tradicinis vokiškas "Kölsch" stiliaus alus. Šviesus, lengvo kartumo,
puikiai malšinantis troškulį alus. Puikiai tiks atsigaivinti karštą
vasaros dieną!
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 23 litrus alaus.
Pradinis tankis (OG) – 1.050-1.055
Galutinis tankis (FG) – 1.012-1.015
Alkoholio koncentracija apie 5%
Spalva apie 15 EBC
Kartumas apie 20 IBU
Fermentacijos laikas apie 1-2 sav., brandinimo laikas iki 2-3 sav.
Rinkinį sudaro:
fermentuojamos medžiagos:
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus Kvietinis“ (60 min. virimo);
1 kg "Best Vienna" salyklas (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
0,1 kg "Best Rūgštinis“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
Apyniai:
40 g „Spalt Select“ apynių (60 min. virimo);
20 g "Mittlefruh" (5min. virimo);
Įvairūs:
medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.
Mielės:
sausos alaus mielės LalBrew® NovaLager 11g – 1 vnt.
Pastabos:
Rekomenduojama fermentacijos temperatūra 14-17 C. Neturint fermentacijos
kontrolės, fermentaciją galima atlikti ir kambario temperatūroje. Taip
pat rekomenduojama (bet nebūtina) po supilstymo į butelius ar statines
brandinti alų 0-4 C temperatūroje bent 5 savaites.
Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.