Prekių katalogas

  • Kalėdos 2011 – iš salyklo ekstraktų +

  • Kvapnus, tirštas, salsvas, stiprokas kalėdinis alus. Šis tamsaus gintaro spalvos, išraiškingo aromato alus džiugins jūsų namiškius ir draugus ilgais šventiniais vakarais.

     

    GAMINIMO INSTRUKCIJA LIETUVIŲ KALBA.

     

    Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 17 litrų alaus.

     

    Pradinis tankis (OG) apie 1.070

    Galutinis tankis (FG) apie 1.020

    Alkoholio koncentracija apie 6,5%

    Spalva apie 61 EBC

    Kartumas apie 20 IBU

    Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas – mažiausiai 6-8 sav.

     

    Rinkinį sudaro:

     

    fermentuojamos medžiagos:

    1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto “Savas alus”;

    1,7 kg skysto tamsaus salyklo ekstrakto “Savas alus”;

    1 kg Miuncheno salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

    0,25 kg „Best Special-X“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

    0,25 kg „Best Caramel Amber“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

    0,25 kg „Best Caramel Munich II“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

    0,03 kg „Chocolate Dehusked“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą).

     

    Apyniai:

    30 g “Hallertau Perle” apynių (40 min. virimo);

    100 g “Saphir” apynių (0 min. virimo).

     

    Įvairūs:

    medžiaginiai maišeliai grūdų mirkymui – 2 vnt.

     

    Mielės:

    sausos alaus mielės Lallemand Danstar Windsor 11 g – 1 vnt.

     

    Pastabos:

    Po virimo ataušusią misą gerai aeruoti. Mieles prieš sudedant į misą patartina rehidruoti..