Prekių katalogas

  • Imperinis stautas "Coffee Oatmeal Imperial Stout" - iš salyklo

    51.46 
    Šią prekę turime sandėlyje.
  • Jūsų dėmesiui Aludarių taurės 2021 m. alus prizininkas, kurį sukūrė aludaris Artiom Bykov. Teisėjai iš daugiau kaip 200 alaus rūšių šiam
    alui skyrė 3 vietą. Tai yra puikus šio stiliaus atstovas. Originaliame recepte prie salyklinių medžiagų papildomai buvo pridėta pakuotė 1,7
    kg šviesaus skysto salyklo ekstrakto "Savas alus"
    , bet tokiu atveju bendras alaus stiprumas padidėja iki ~11% ABV, kas jau yra už įstatymo
    ribų alui, nors miežių vynui šios ribos negalioja, tai jūs patys spręskite, ką gaminsite.
    Kavos recepte nepridedame, nes ja neprekiaujame, pasirinkite jūsų mėgstamiausią. Recepto autorius rekomenduoja Kosta Rikos arba
    Kolumbijos, vidutinio skrudinimo, ruošimo būdas - "French press" - 60 g kavos/350 ml vandens. Tinkamiausias metas pridėti kavą - prieš
    subuteliuojant alų, bet tiks ir bet kuriame ankstesniame etape po misos virimo.
    Salinimo temp. 66-67 C.
    Ištekinam 18-19 l misos, po virimo lieka 15-16 l.
    Prieš užduodant mieles, misą patariama aeruoti

     

    Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 16 litrus alaus.

     

    Pradinis tankis (OG) – 1.090-1.096

    Galutinis tankis (FG) – 1.020-1.024

    Alkoholio koncentracija apie 9,4%

    Spalva apie 138 EBC

    Kartumas apie 99 IBU

    Fermentacijos laikas apie 2 sav., brandinimo laikas min. 3-6 mėn.

     

    Rinkinį sudaro:

     

    fermentuojamos medžiagos:

    3,8 kg „Best Pilsen Malt“ salyklas;

    2 kg  "Avižiniai dribsniai";

    0,52 kg "Best Caramel Amber" salyklas;

    0,6 kg "TF Brown Malt" salyklas;

    0,4 kg "Best Chocolate Malt" salyklas;

    0,4 kg "Best Roasted Barley" salyklas;

    0,2 kg "Best Smoked Malt" salyklas;

     

    Apyniai:

    35 g “Columbus” apynių (60 min. virimo);

    20 g “Cascade” apynių (60 min. virimo);

    45 g “Cascade” apynių (15 min. virimo);

    35 g “Columbus” apynių (5 min. virimo);

    15 g “Cascade” apynių (5 min. virimo);

     

    Priedai:

    500 g Laktozė (5 min. virimo);

    60 g Kava (nepridedama).

     

    Mielės:

    sausos alaus mielės LalBrew® Bry-97 11 g – 2 vnt.