Prekių katalogas

  • Belgiškas kvietinis "Witbier" - iš salyklo ekstrakto +

  • Tradicinis belgiškas kvietinis alus.  Savybėmis ir skoniu panašus į tokius belgiškų alų etalonus kaip "Hoegaarden Blanche" ir kt.

     

    GAMINIMO INSTRUKCIJA LIETUVIŲ KALBA.

     

     

    Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 23 litrus alaus.

     

    Pradinis tankis (OG) – 1.050-1.055

    Galutinis tankis (FG) – 1.010-1.015

    Alkoholio koncentracija apie 5.3%

    Spalva apie 15 EBC

    Kartumas apie 10 IBU

    Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas iki 1-2 sav.

     

    Rinkinį sudaro:

     

    fermentuojamos medžiagos:

    1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus Kvietinis“ (60 min. virimo);

    1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus Kvietinis“ (60 min. virimo);

    0,75 kg kvietiniai dribsniai (mirkyti prieš virimą);

    0,38 kg  kvietinis salyklas „Best Heidelberg Wheat“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

    0,38 kg miežinis salyklas "Best Heidelberg" (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

     

    Apyniai:

    10 g „Cascade“ apynių (60 min. virimo);

    15 g "Saphir" (5min. virimo);

    15 g "Cascade" (5 min. virimo);

     

    Įvairūs:

    medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.

     

    Mielės:

    sausos alaus mielės LalBrew Wit 11 g – 1 vnt.

    Priedai:

     

    10 g Karčiosios apelsinų žievelės (5 min. virimo)

    5 g Kalendra (5 min. virimo)

    traiškytas