Prekių katalogas

  • Belgijos kaimo alus – iš salyklo ekstraktų +

  • Belgiškas tradicinis kaimo alus, auksinės spalvos su prieskoniais. Skonyje dominuoja salyklas, jaučiamas švelnus prieskonių bei apynių aromatas.

     

    GAMINIMO INSTRUKCIJA LIETUVIŲ KALBA.

     

    Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 19 litrų alaus.

     

    Pradinis tankis (OG) apie 1.062

    Galutinis tankis (FG) apie 1.016

    Alkoholio koncentracija apie 6%

    Spalva apie 27 EBC

    Kartumas apie 24 IBU

    Fermentacijos laikas apie 2 sav., brandinimo laikas 3-4 sav.

     

    Rinkinį sudaro:

     

    fermentuojamos medžiagos:

    1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);

    1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (15 min. virimo);

    1 kg „Pale Ale“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

    0,3 kg karamelinio „CaraPils“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

    0,3 kg karamelinio „CaraRed“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą).

     

    Apyniai:

    30 g „Hallertau Mittelfruh“ (60 min. virimo);

    30 g „Spalt select“ (15 min. virimo).

     

    Įvairūs:

    5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);

    medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.

     

    Mielės:

    sausos alaus mielės „Lallemand Danstar Abbaye" 11g - 1 vnt.

     

    Pastabos:

    Šie priedai rekomenduojami, į komplekta neįeina, tačiau jei kurio nors nerasite, galima apsieiti ir be jų:

    1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);

    1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių (15 min. virimo);

    1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).

     

    Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka, ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.