Prekių katalogas

  • Angliškas ESB – iš salyklo ekstraktų +

  • Tai klasikinis angliško „Extra Special Bitter“ (ESB) stiliaus alus. Vidutinio stiprumo, daromas naudojant geriausią anglišką „Maris Otter“ salyklą, ryškiai išreikštu angliškų apynių skoniu bei aromatu, su kvapniomis angliško elio mielėmis – tai tiesiog puikus britiškas „extra“ klasės elis!

     

    GAMINIMO INSTRUKCIJA LIETUVIŲ KALBA.

     

    Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 20 litrų alaus.

     

    Pradinis tankis (OG) – 1.057-1.059

    Galutinis tankis (FG) – 1.014-1.016

    Alkoholio koncentracija apie 5,6%

    Spalva apie 36 EBC

    Kartumas apie 32 IBU

    Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas 3-4 sav.

     

    Rinkinį sudaro:

     

    fermentuojamos medžiagos:

    1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto “Savas alus” (60 min. virimo) – 2 vnt;

    1 kg Maris Otter salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

    0,5 kg Best Caramel Munich II salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą).

     

    Apyniai:

    15 g „Target“ apynių (60 min. virimo);

    15 g „Challenger“ apynių (60 min. virimo);

    10 g „East Kent Goldings“ apynių (10 min. virimo);

    10 g „Chalenger“ apynių (10 min. virimo).

     

    Įvairūs:

    5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);

    medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.

     

    Mielės:

    sausos alaus mielės „Lallemand Danstar Windsor“ 11 g – 1 vnt.