Šampanės regione atrinktos Bayanus padermės mielės, skirtos putojančio ir kitokio vyno gamybai.
Ypač tinka tradicinei aukštos kokybės vynų fermentacijai, dalinai atliekamai buteliuose. Suteikia subtilių, vaisinių putojančių vynų komponentų su subtiliomis brioche ir riešutų natomis.
Alkoholio tolerancija 16,0 tūrio proc.
Fermentacijos temperatūra 14 – 26 °C.
Įtaka MLF: slopinama.
Azoto poreikis: Vidutinis.
Naudojimo sritis: tradicinis šampano metodo aukščiausios kokybės putojančių vynų, tinkančių ilgai laikyti ant mielių, gamyba. Taip pat tinka ir kitiems vynams, sustojusiai fermentacijai atnaujinti.
Aromato profilis: Juodųjų serbentų ir šokolado natos.
Ypatumai
Greita fermentacijos pradžia
Greita ir nuosekli fermentacija
Labai mažas antrinės fermentacijos produktų susidarymas
Dozavimas 20 – 40 g/100 L
Pagaminta EU. Galiojimo laikas nurodytas ant pakuotės. Sudėtis: mielės, emulsiklis E491.