Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

SutinkuUždaryti
0
LithuanianEnglish (United Kingdom)

Jūsų krepšelis yra tuščias

Kategorijos

PDFSpausdintiEl.paštas
Belgijos kaimo alus – iš salyklo ekstraktų +

Belgiškas tradicinis kaimo alus, auksinės spalvos su prieskoniais.

Vieneto kaina (vnt.): 32,36 € 35,95 €
Aprašymas

Belgiškas tradicinis kaimo alus, auksinės spalvos su prieskoniais. Skonyje dominuoja salyklas, jaučiamas švelnus prieskonių bei apynių aromatas.


Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 19 litrų alaus.


Pradinis tankis (OG) apie 1.062

Galutinis tankis (FG) apie 1.016

Alkoholio koncentracija apie 6%

Spalva apie 27 EBC

Kartumas apie 24 IBU

Fermentacijos laikas apie 2 sav., brandinimo laikas 3-4 sav.


Rinkinį sudaro:


fermentuojamos medžiagos:

1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);

1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (15 min. virimo);

1 kg „Pale Ale“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,3 kg karamelinio „CaraPils“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,3 kg karamelinio „CaraRed“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą).


Apyniai:

30 g „Hallertau Mittelfruh“ (60 min. virimo);

30 g „Spalt select“ (15 min. virimo).


Įvairūs:

5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);

medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.


Mielės:

sausos alaus mielės „Lallemand Danstar Abbaye" 11g - 1 vnt.


Pastabos:

Šie priedai rekomenduojami, į komplekta neįeina, tačiau jei kurio nors nerasite, galima apsieiti ir be jų:

1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);

1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių (15 min. virimo);

1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).


Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka, ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.


Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.

Neseniai peržiūrėta

Belgijos kaimo alus – iš salyklo ekstraktų +
-10%