Belgiškas tradicinis kaimo alus, auksinės spalvos su prieskoniais. Skonyje dominuoja salyklas, jaučiamas švelnus prieskonių bei apynių aromatas.
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 20 litrų alaus.
Pradinis tankis (OG) apie 1.061
Galutinis tankis (FG) apie 1.015
Alkoholio koncentracija apie 6%
Spalva apie 22 EBC
Kartumas apie 23 IBU
Fermentacijos laikas apie 2 sav., brandinimo laikas 3-4 sav.
Rinkinį sudaro:
fermentuojamos medžiagos:
6 kg „Pale Ale“ salyklo;
0,3 kg karamelinio „CaraPils“ salyklo;
0,3 kg karamelinio „CaraRed“ salyklo.
Apyniai:
30 g „Hallertau Mittelfruh“ (60 min. virimo);
30 g „Spalt select“ (15 min. virimo).
Įvairūs:
5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);
Mielės:
sausos alaus mielės „Lallemand Danstar Abbaye" 11g - 1 vnt.
Pastabos:
Šie priedai rekomenduojami, į komplekta neįeina, tačiau jei kurio nors nerasite, galima apsieiti ir be jų:
1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).
Salinti 45-60 min. 67 C laipsnių temperatūroje. Ištekinti 25 litrus misos. Virti 90 min. Jei po virimo liks mažiau nei 20 L misos - pripilkite trūkstamą vandens kiekį. Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka, ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.