Tradicinis vokiškas kvietinis alus, toks kokį ragauja dažnas miunchenietis.
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 22 litrus alaus.
Pradinis tankis (OG) – 1.048-1.050
Galutinis tankis (FG) – 1.010-1.012
Alkoholio koncentracija apie 4,9%
Spalva apie 15 EBC
Kartumas apie 11 IBU
Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas iki 1 sav.
Rinkinį sudaro:
fermentuojamos medžiagos:
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus Kvietinis“ (60 min. virimo);
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus Kvietinis“ (15 min. virimo);
0.5 kg miežių salyklas „Best Pilsen“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
0,5 kg kvietinis salyklas „Best Kvietinis“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą).
Apyniai:
15 g „Saphir“ apynių (60 min. virimo);
10 g „Saphir“ apynių (15 min. virimo).
Įvairūs:
medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.
Mielės:
sausos alaus mielės Lallemand Danstar Munich Classic 12g – 1 vnt.
Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.