Tai sodrios gintaro spalvos elis, lengvas, truputį kartstelėjęs – gaivus tačiau su „charakteriu“ alus. Šį ypatingą charakterį jam suteikia mūsų atrinkti ypatingi salyklai bei „Target“ apyniai, o lengvumą užtikrina aukštos atenuacijos amerikietiško elio mielės.
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 24 litrus alaus.
Pradinis tankis (OG) – 1.048-1.050
Galutinis tankis (FG) – 1.010-1.015
Alkoholio koncentracija apie 4,7%
Spalva apie 31 EBC
Kartumas apie 23 IBU
Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas 2-3 sav.
Rinkinį sudaro:
fermentuojamos medžiagos:
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (15 min. virimo);
0,5 kg skrudintas miežių salyklas „BEST BISCUIT“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
0,5 kg miežių salyklas „BEST Melanoidin“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą).
Apyniai:
15 g „Target“ apynių (60 min. virimo);
15 g „Target“ apynių (15 min. virimo).
Įvairūs:
5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);
Medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.
Mielės:
sausos alaus mielės LalBrew Notthingham 11 g – 1 vnt.
Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.