Klasikinis airiškas stautas. Tamsus, sausas, vidutinio kartumo juodas
alus. Stipriai skrudintas miežių salyklas bei angliški tradiciniai
apyniai puikiai pabrėžia šio stiliaus charakterį.
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 24 litrus alaus.
Pradinis tankis (OG) – 1.047-1.050
Galutinis tankis (FG) – 1.009-1.012
Alkoholio koncentracija apie 5%
Spalva apie 73 EBC
Kartumas apie 25 IBU
Fermentacijos laikas apie 1-2 sav., brandinimo laikas iki 2-4 sav.
Rinkinį sudaro:
fermentuojamos medžiagos:
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);
0,4 kg "Best Pale ale" salyklas (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
0,55 kg "Best Skrudinti miežiai“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
0,55 kg "Miežiniai dribsniai" (mirkyti prieš virimą);
Apyniai:
45 g „East Kent Golding“ apynių (60 min. virimo);
Įvairūs:
medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.
Mielės:
sausos alaus mielės LalBrew® Bry-97 11g – 1 vnt.
Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.