0

Jūsų krepšelis yra tuščias

Kategorijos

PDFSpausdintiEl.paštas
Porteris gardusis porteris – iš salyklo ekstraktų +

Gardus, kvapnus tamsusis porteris

Vieneto kaina (vnt.): 22,44 €
Prekės aprašymas

Gardus, kvapnus tamsusis porteris. Gamyboje naudojami karamelinis, šokoladinis bei „Pale-ale“ salyklai ir kvapnių apynių puokštė suteikia alui malonų skonį, bei ypatingą aromatą.

 

Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 20 litrų alaus.

 

Pradinis tankis (OG) apie 1.055

Galutinis tankis (FG) apie 1.014

Alkoholio koncentracija apie 5,4%

Spalva apie 74 EBC

Kartumas apie 29 IBU

Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas 3-4 sav.

 

Rinkinį sudaro:

 

fermentuojamos medžiagos:

1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);

1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (15 min. virimo);

0,4 kg „Pale Ale“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,3 kg karamelinio „CaraCrystal“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,3 kg skrudinto „Chocolate dehusked“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą).

 

Apyniai:

10 g „Northern Brewer“ (60 min. virimo);

30 g „Cascade“ (30 min. virimo);

30 g „Tettnanger“ (5 min. virimo).

 

Įvairūs:

5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);

medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.

 

Mielės:

sausos alaus mielės „Lallemand Danstar London ESB" 11 gr – 1 vnt.

 

Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.

Pirkėjų atsiliepimai
Pirkėjų atsiliepimai:

Viktorija  (Trečiadienis, 2020-03-18)
Įvertinimas:
 
skanus porteris, tikras porteris. jauciasi karamele, aromatas nuostabus. kas megsta sio stiliaus alu - tikrai demesio vertas receptas
Darius  (Antradienis, 2018-12-18)
Įvertinimas:
 
Kuo ilgiau brandinasi tuo savybės tik gerėja. Apie du mėnesius brandintą ragavau, tai tobulybė visom prasmėm. Ir žmonai patinka. Tik baigiasi jau, reiks virti vėl.
Deividas  (Pirmadienis, 2018-01-15)
Įvertinimas:
 
Pirmasis virtas alus. Gavosi tikrai labai skanus. Spalva, skonis, kartumas - viskas super. Rekomenduoju.
Tomas  (Trečiadienis, 2017-09-06)
Įvertinimas:
 
Kaip pirmas alus po pirktinių, tai labai gardus. Lengvas porteris, labai gardžiai galima mėgautis
Kšištof  (Šeštadienis, 2017-08-12)
Įvertinimas:
 
Pirmas alus, kurį viriau. Gavosi kartesnis, nei tikėjausi, bet gert buvo įmanoma. Rekomenduoju tamsaus alaus mėgėjams, bet jei nenorite, kad būtų per kartus, virimo pradžioje įdėkite mažiau apynių.
Gediminas  (Sekmadienis, 2015-12-20)
Įvertinimas:
 
Puikus alus, mano pirmasis. Nesudėtinga pagaminti, mielės gražiai sudirba per savaitę, po to puikiai nusėda ant fermenterio dugno. Tik nežinau, kažkoks mielių aromatas išsilaiko aluje, kurį lyg ir norėtųsi pašalinti, gal kokiu prieskoniu užgesinti. Bet čia tik man jis pasijautė, draugams ir giminėms labai patiko :)Visada laukiu naujų receptų rinkinių šiame savasalus.lt tinklalapyje. Palaikau! :D
Laurynas  (Antradienis, 2015-10-27)
Įvertinimas:
 
Pirmasis mano virtas alus. Patiko ir man, ir draugams. 3 savaičių brandinto skonis labai nesiskirė nei nuo 4, nei nuo 5 savaičių brandinto. O tada baigėsi :) Virsiu turbūt dar kada.
Robertas  (Antradienis, 2014-12-30)
Įvertinimas:
 
Puikus alus.Ragavau po menesio, gal mazoka putu, bet geras. Kvapnus,gera spalva, Sumazinau truputi apiniu, tai buvo kartus, bet ne per daug. Dar paragausiu po 2 men.(jei liks:)). LAIMINGU 2015 METU.
Vygintas  (Trečiadienis, 2014-12-24)
Įvertinimas:
 
Tamsus, labai skanus alus. Daug skanesnis porteris, nei pirktinis.
Gediminas  (Penktadienis, 2013-10-18)
Įvertinimas:
 
"Come to the dark side"
Nerijus  (Sekmadienis, 2013-04-28)
Įvertinimas:
 
Superiukas, geras alus
Armedas  (Trečiadienis, 2013-04-10)
Įvertinimas:
 
Gavosi tikrai geras porteris, skanesnis nei pirktinis.
Juventas  (Šeštadienis, 2013-01-26)
Įvertinimas:
 
Šiandien supilsčiau į butelius. Paragavau "žalio" alaus skonis tikrai patiko. Tik stiprumas bus gerokai didesnis nes OG gavosi 1.060, FG- 1.010, skaičiuojamas stiprumas apie 6,5% alk.Matyt salyklai "saldesni" pasitaikė. :)rnP.S. Cukraus į misą papildomai nedėjau.rn
Prieš rašydami atsiliepimą turite prisijungti.

Prisijungti

Neseniai peržiūrėta