"Helles" bavariško stiliaus gaivus lageras. Šiam receptui naudojamas "BEST A-XL" salyklas suteiks alui aukso geltonumo spalvą, turtingą salyklinį skonį bei standžią putą.
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 24 litrus alaus.
Pradinis tankis (OG) – 1.042-1.046
Galutinis tankis (FG) – 1.008-1.012
Alkoholio koncentracija apie 4.5%
Spalva apie 9 EBC
Kartumas apie 21 IBU
Fermentacijos laikas apie 2 sav., fermentacijos temp. 10-20 C.
Norint fermentuoti žemoje temp. rekomenduotume dėti papildomą mielių pakelį, kurį rasite paspaudę šią nuorodą.
Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojame alų buteliuose brandinti 6-8 savaites.
Rinkinį sudaro:
Fermentuojamos medžiagos:
4,8 kg "Best A-XL salyklas;
0,25 kg "Best Caramel Hell" salyklas.
Apyniai:
30 g "Tradition" apynių, 60 min. virimo;
20 g "Tradition" apynių, 10 min. virimo;
20 g "Tettnanger" apynių 0 min. virimo.
Mielės:
sausos alaus mielės LalBrew® Nova Lager 11 g - 1 vnt.
Priedai:
Airiška kerpena 5 g, 15 min. virimo.
Salinimo temperatūra:
65C - 60 min.