Gaivus, vasariškas belgiško stiliaus alus. Jei norėtumėte
lengvesnio alaus gaminkite 25 litrus.
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 22-25 litrus alaus.
Pradinis tankis (OG) – 1.050-1.046
Galutinis tankis (FG) – 1.006-1.005
Alkoholio koncentracija apie 5,7-4,8%
Spalva apie 16 EBC
Kartumas apie 18 IBU
Fermentacijos laikas apie 2 sav., fermentacijos temp. 17-24 C.
Rinkinį sudaro:
Fermentuojamos medžiagos:
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);
0,5 kg "Best Vienna Malt" salyklas;
0,3 kg "Best Kvietinis"
salyklas;
0,06 kg "Best Caramel Munich I"
salyklas.
Apyniai:
20 g
"Olicana®" apynių, 30 min. virimo;
20 g "Olicana®"
apynių, 5 min. virimo.
Įvairūs:
medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.
Mielės:
sausos alaus mielės LalBrew® Farmhouse 11 g - 1 vnt.
Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.