0
LithuanianEnglish (United Kingdom)

Jūsų krepšelis yra tuščias

Kategorijos

PDFSpausdintiEl.paštas
Erbslöh Kalinat, 1 kg

"Erbslöh Kalinat" - kalio bikarbonatas skirtas delikačiam sulčių, jauno vyno ir vyno rūgštingumui sumažinti, ypač greitam kristalų atskyrimui ir todėl galimas greitas vyno paruošimas išpilstymui.

Kaina: 10,95 €
Aprašymas

"Erbslöh Kalinat" - kalio bikarbonatas skirtas delikačiam sulčių, jauno vyno ir vyno rūgštingumui sumažinti, ypač greitam kristalų atskyrimui ir todėl galimas greitas vyno paruošimas išpilstymui.
Mažinant rūgštingumą naudojant kalio bikarbonatą, susidaro nuosėdos (kalio bitartratas). Skirtingai nuo kalcio tartrato nusodinimo metu normalus rūgštingumas, kalio bitartrato nusodinimas po rūgštingumo sumažinimo naudojant Kalinat gali būti paspartintas šaldant vyną arba naudojant kontaktinį procesą (į atšaldytą vyną nuo ‐ 4 °C iki 4 °C įpilkite 4 g/l Kali‐Contact, gerai išmaišydami).
Pagrindinis rūgštingumo mažinimo naudojant Kalinat privalumas yra greita kristalų nusodinimo ir atskyrimo galimybė ir greitas šviežiai nurūgštinto vyno prieinamumas. Tačiau tai įmanoma tik tuo atveju, jei įdėjus Kalinat vynas stabilizuojamas šaltuoju būdu (atšaldomas). Tam gali būti naudojamas kontaktinis procesas, kuris paprastai pasiekia stabilumą per apytiksliai tris dienas. Naudojant šaltį žiema taip pat yra lengva alternatyva. Tačiau jei vynas, kurio rūgštingumą reikia sumažinti, yra normalios rūsio temperatūros, kristalizacija užtruks
kelias savaites.
Galutinė rūgštingumo vertė bus pasiekta tik visiškai išsikristalizavus kalio bitartratui, t. y. po tinkamo laiko intervalo arba šalto stabilizavimo arba kontaktinio metodo naudojimo. Jei po Kalinat panaudojimo nustatomas bendras rūgštingumas nesukelia visiško rūgštingumo sumažėjimo, norimas dalinis rūgštingumo neutralizavimas vis dėlto įvyko. Tik kristalizacija nebaigta. Mažinant rūgštingumą iki 3 g/l naudojant Kalinat, pH reikšmė yra nereikšminga. Tai yra taip pat naudinga mažinant rūgštingumą jaunam vynui.
Laboratoriškai patikrintas grynumas ir kokybė.

Dozavimas
Norint sumažinti rūgštingumą 1 g/l, reikia 67 g Kalinat/100 L misos, jauno vyno arba vyno.

Įpilkite Kalinat tiesiai į pagrindinį baką ir išmaišykite vyną arba pirmiausia praskieskite trupučiu skysčio, kad susidarytų pasta. Įsitikinkite, kad yra pakankamai laisvo tūrio rūgštingumo mažinimo inde šsiplėtimui, nes rūgštinimo metu išsiskiria CO2.

Sandėliavimas
Laikyti sausoje vietoje ir saugoti nuo kvapų. Atidarytas pakuotes reikia nedelsiant sandariai uždaryti.

Gamintojas Erbslöh, Vokietija. Galiojimas nurodytas ant pakuotės.

Neseniai peržiūrėta

Erbslöh Kalinat, 1 kg