Itin grynas "gallnut" taninas gėrimų paruošimui. Pagalbinė perdirbimo priemonė, skirta vyno, įvairių gėrimų bei maisto gamybai.
Jis ypač tinkamas vaisių sulčių, vynų, alaus misos skaidrinimui ir stabilizavimui.
Tannivin® Galléol galima dėti į misą, jauną vyną ir vyną, siekiant pagerinti struktūrą ir sumažinti oksidaciją.
Dozavimas:
Alaus gamyboje (teigiamai įtakoja skaidrumą, apsaugo nuo oksidacijos, prailgina alaus galiojimo laiką): salinimo procese 7 g/100 l mentalo, įmaišyti į salinimui skirtą vandenį. Taip pat rekomenduojama naudoti ir misos virimo eigoje 4 g/100 l misos. Sudėti maks. 5 min. iki virimo pabaigos arba iki protafloc ar airiškos kerpenos naudojimo.
Vyno gamyboje: skaidrinimui ir stabilizavimui 2-15 g/100 l. Skonio paryškinimui ir apsaugai nuo oksidacijos: misoje 2-20 g/100 l, jaunam vyne/vyne 1-10 g/100 l.
Sultyse: skaidrinimui ir stabilizavimui 2-8 g/100 l.
Naudojimas:
Tannivin® Galléol yra gelsvi milteliai. Prieš naudojimą ištirpinkite šiltame 40 °C vandenyje. Rekomenduojama naudoti maždaug 5% tirpalą. Paruoštas tirpalas yra skaidrus ir šiek tiek gelsvas.