0
LithuanianEnglish (United Kingdom)

There are no products in your cart

Categories

PDFPrintE-mail
Sausos alaus mielės SafBrew BR-8, 5 g

„SafBrewTM BR-8“ siūlo visus „laukinių“ Brettanomyces bruxellensis mielių skonio privalumus, tačiau pasižymi didesne kontrole ir patikimumu, pašalina per didelės karbonizacijos ir putojimo po išpilstymo į butelius riziką.

Price per Unit (vnt.): 9,58 € 11,98 €
Product Description

„SafBrewTM BR-8“ siūlo visus „laukinių“ Brettanomyces bruxellensis mielių skonio privalumus, tačiau pasižymi didesne kontrole ir patikimumu, pašalina per didelės karbonizacijos ir putojimo po išpilstymo į butelius riziką.

Šis mielių štamas pirmiausia buvo pasirinktas antrinei fermentacijai buteliuose ir statinėse. Šios mielės pasisavina bendrą gliukozės, fruktozės, sacharozės, maltozės ir maltotriozės kiekį. Jam būdinga specifinių fenolinių junginių, tiksliau etilo fenolių, tokių kaip 4-etilguajakolis ir 4-etilfenolis, atsakingų už gyvūno, arklio prakaito, odos, tvarto ir vadinamųjų funky aromatinių medžiagų gamybą fermentacijos pabaigoje.

Šių skonių atsiradimas užtrunka ir, nors Brett atspaudą galima pastebėti po vieno mėnesio, manome, kad norint pasiekti pageidaujamą poveikį, reikia 3 ar daugiau mėnesių. Taip pat gali būti, kad profilis šiek tiek kinta iki 6 mėnesių brendimo; ir dar daugiau.

SafBrewTM BR-8 toleruoja gana aukštą alkoholio kiekį (iki 8,5%), priklausomai nuo alaus prisotinimo ir leidžia aludariams pasinaudoti visomis su fermentacija susijusiomis savybėmis:

- Alaus konservavimas deguonies sulaikymo dėka.
- Prisideda prie pilnumo ir brandinimo aromatų.
- Karbonizavimas.
- Po fermentacijos gerai prilimpa prie butelių / statinių dugno. Vėl sujudinus susidaro gražus drumztumas.


Naudojimo instrukcijos:

- Dozavimas: paprastai 5–10 g/hl (pirminės fermentacijos dozėje reikėtų naudoti 50 g/hl, kartu naudojant maltotriozei teigiamas mieles)
- Optimali fermentacijos temperatūra: 15-25°C (59-77°F)
- Rehidratacija: SafBrewTM BR-8 neturėtų būti rehidratuojamas tiesiogiai aluje. Pabarstykite mieles bent 10 kartų didesniame už jų svorį sterilaus vandens, kurio temperatūra yra nuo 25 °C iki 29 °C (77 °F iki 84,2 °F). Palikite  15–30 minučių. Prieš pildami į alų, švelniai maišykite, kol susidarys mielių kremas. Nenaudoti, kai pirminė fermentacija atliekama su maltotriozei neigiamomis mielėmis, nes fermentacijos pabaigoje lieka maltotriozės kiekio.
- Karbonizacija bus pasiekta per 1–3 brandinimo mėnesius (karbonizacija žemesnėje galutinėje temperatūroje (pvz., 15 °C / 59 °F) gali užtrukti ilgiau nei 3 mėnesius). Daugiau informacijos rasite techniniame lape.


Sudėtis: mielės (Brettanomyces bruxellensis), emulsiklis: sorbitano monostearatas (E/INS 491).

Neseniai peržiūrėta

Sausos alaus mielės SafBrew BR-8, 5 g
-20%