Lalvin 71B ™ yra daug esterių gaminanti mielė, suteikianti vynams būdingą vaisių aromatą. Ji žinoma kaip esterio izoamilacetato (3-metilbutilacetato)-esterio, apibūdinto kaip turintis bananų ir kriaušių aromatą, gamyba. Todėl naudinga naudoti „neutraliose“ vynuogių veislėse, siekiant padidinti vaisių išraišką. Lalvin 71B ™ ląstelių sienelės taip pat labai adsorbuoja polifenolinius junginius, taip apribodamos raudonųjų vynų tanininę struktūrą. Derinys, kuriame gaminami esteriai, turintys daug „vaisių“ spektro, ir galimybė riboti raudonojo vyno taniną, spalva ir struktūra. Šių mielių naudojimas ypač tinka ankstyvam vartojimui skirtų šviežių ir vaisinių, raudoniems bei baltiems vynams. „Lalvin 71B ™“ yra palyginti didelis glicerolio gamintojas, kuris prisideda prie šių mielių pilnesnio burnos pojūčio. „Lalvin 71B ™“ taip pat vykdo fermentaciją malo-etanoliu, biocheminiu būdu, kurio metu kai kurios obuolių rūgštys suskaidomos fermentuojant alkoholį. Tokiu būdu gali būti metabolizuojama 20–40% sulčių obuolių rūgšties. Dėl mažo azoto poreikio, mažos H2S gamybos ir mažos SO2 gamybos šios mielės idealiai tinka naudoti vynuose be konservantų.
• Rekomenduojama baltiems, rausviems ir raudoniesiems vynams.
• Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae
• Fermentacijos temperatūra: 15–30 ° C (59–86 ° F)
• Trumpa fermentacijos pradžios vėlavimo fazė ir vidutinis fermentacijos aktyvumas.
• Mažas santykinis azoto poreikis (kontroliuojamomis laboratorinėmis sąlygomis)
• Mažas H2S susidarymas.
• Alkoholio toleravimas 14% v/ v * priklauso nuo fermentacijos sąlygų.
• Mažas santykinis SO2 gamybos potencialas.
• Didelė santykinė glicerolio gamyba.
• Jautrus konkurenciniam veiksniui.
• Labai suderinamas su malolaktinėmis bakterijomis.
• Vidutinio putojimo
• Siūlomos veislės - neutralūs balti vynai, ankstyvo vartojimo raudonos spalvos vynai.
Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
5 g pakuotė
dozė 5 g užteks 20 l.
KAIP NAUDOTI:
1. Rehidruokite mieles 10 kartų didesniame vandens kiekyje (temperatūra nuo 35 ° iki 40 ° C).
2. Švelniai maišykite, kad ištirptų, ir palaukite 20 minučių.
3. Įpilkite į misą. Temperatūros skirtumas tarp misos ir rehidratacijos terpės niekada neturėtų būti didesnis nei 10 °C.
4. Bendra rehidratacijos trukmė neturi viršyti 45 minučių.
5. Visada rehidratuokite mieles švariame inde.
6. Nepatartina rehidruoti misoje.