0
LithuanianEnglish (United Kingdom)

There are no products in your cart

Categories

PDFPrintE-mail
Imperinis stautas "Coffee Oatmeal Imperial Stout" - s. ekstrakto

Imperinis stautas "Coffee Oatmeal Imperial Stout"

Price per Unit (vnt.): 51,03 € 56,70 €
Product Description

Jūsų dėmesiui Aludarių taurės 2021 m. alus prizininkas, kurį sukūrė aludaris Artiom Bykov. Teisėjai iš daugiau kaip 200 alaus rūšių šiam
alui skyrė 3 vietą. Tai yra puikus šio stiliaus atstovas. Originaliame recepte prie salyklinių medžiagų papildomai buvo pridėta pakuotė 1,7
kg šviesaus skysto salyklo ekstrakto "Savas alus"
, bet tokiu atveju bendras alaus stiprumas padidėja iki ~11% ABV, kas jau yra už įstatymo
ribų alui, nors miežių vynui šios ribos negalioja, tai jūs patys spręskite, ką gaminsite.
Kavos recepte nepridedame, nes ja neprekiaujame, pasirinkite jūsų mėgstamiausią. Recepto autorius rekomenduoja Kosta Rikos arba
Kolumbijos, vidutinio skrudinimo, ruošimo būdas - "French press" - 60 g kavos/350 ml vandens. Tinkamiausias metas pridėti kavą - prieš
subuteliuojant alų, bet tiks ir bet kuriame ankstesniame etape po misos virimo.
Prieš užduodant mieles, misą patariama aeruoti


Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 16 litrus alaus.


Pradinis tankis (OG) – 1.090-1.095

Galutinis tankis (FG) – 1.020-1.024

Alkoholio koncentracija apie 9.3%

Spalva apie 95 EBC

Kartumas apie 100 IBU

Fermentacijos laikas apie 2 sav., brandinimo laikas min. 3-6 mėn.


Rinkinį sudaro:


fermentuojamos medžiagos:

1,7 kg skysto tamsaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);

1,7 kg skysto tamsaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);

1,5 kg Avižiniai dribsniai (mirkyti prieš virimą);

0,55 kg "Best Caramel Amber“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,6 kg "TF Brown Malt" (mirkyti prieš virimą);

0,2 kg "Best Smoked Malt" (mirkyti prieš virimą);

0,2 kg "Best Roasted Barley Malt" (mirkyti prieš virimą);


Apyniai:

35 g „Columbus“ apynių (60 min. virimo);

20 g "Cascade" apynių (60 min. virimo);

45 g "Cascade" apynių (15 min. virimo);

35 g "Columbus" apynių (5 min. virimo);

15 g "Cascade" apynių (5 min. virimo);


Priedai:

500 g Laktozė (5 min. virimo);

60 g Kava; (nepridedama)


Įvairūs:

medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 2 vnt.


Mielės:

sausos alaus mielės LalBrew® Bry-97 11g – 2 vnt.


Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.

traiškytas

Neseniai peržiūrėta