Tai klasikinis angliško „Extra Special Bitter“ (ESB) stiliaus alus. Vidutinio stiprumo, daromas naudojant geriausią anglišką „Maris Otter“ salyklą, ryškiai išreikštu angliškų apynių skoniu bei aromatu, su kvapniomis angliško elio mielėmis – tai tiesiog puikus britiškas „extra“ klasės elis!
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 20 litrų alaus.
Pradinis tankis (OG) – 1.057-1.059
Galutinis tankis (FG) – 1.014-1.016
Alkoholio koncentracija apie 5,6%
Spalva apie 36 EBC
Kartumas apie 32 IBU
Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas 3-4 sav.
Rinkinį sudaro:
fermentuojamos medžiagos:
1,7 kg skysto šviesaus "Pale ale" salyklo ekstrakto “Savas alus” (60 min. virimo) – 2 vnt;
1 kg Maris Otter salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
0,5 kg Best Caramel Munich II salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą).
Apyniai:
15 g „Target“ apynių (60 min. virimo);
15 g „Challenger“ apynių (60 min. virimo);
10 g „East Kent Goldings“ apynių (10 min. virimo);
10 g „Chalenger“ apynių (10 min. virimo).
Įvairūs:
5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);
medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.
Mielės:
sausos alaus mielės „Lallemand Danstar Windsor“ 11 g – 1 vnt.
Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.