Kvapnus, tirštas, salsvas, stiprokas kalėdinis alus. Šis tamsaus gintaro spalvos, išraiškingo aromato alus džiugins jūsų namiškius ir draugus ilgais šventiniais vakarais.
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 20 litrų alaus.
Pradinis tankis (OG) apie 1.070
Galutinis tankis (FG) apie 1.020
Alkoholio koncentracija apie 6,5%
Spalva apie 51 EBC
Kartumas apie 20 IBU
Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas – mažiausiai 6-8 sav.
Rinkinį sudaro:
fermentuojamos medžiagos:
5 kg „Pale Ale“ salyklas;
1 kg Miuncheno salyklo;
0,25 kg „Best Special-X“ salyklo;
0,25 kg „Best Caramel Amber“ salyklo;
0,25 kg „Best Caramel Munich II“ salyklo;
0,03 kg „Chocolate Dehusked“ salyklo.
Apyniai:
30 g “Hallertau Perle” apynių (40 min. virimo);
100 g “Saphir” apynių (0 min. virimo).
Mielės:
sausos alaus mielės Lallemand Danstar Windsor 11 g – 1 vnt.
Pastabos:
Salinti 66-67 C laipsnių temperatūroje.
Po virimo ataušusią misą gerai aeruoti. Mieles prieš sudedant į misą patartina rehidruoti.