Tradicinis belgiškas kvietinis alus. Savybėmis ir skoniu panašus į tokius belgiškų alų etalonus kaip "Hoegaarden Blanche" ir kt.
Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 23 litrus alaus.
Pradinis tankis (OG) – 1.050-1.055
Galutinis tankis (FG) – 1.010-1.015
Alkoholio koncentracija apie 5.3%
Spalva apie 15 EBC
Kartumas apie 10 IBU
Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas iki 1-2 sav.
Rinkinį sudaro:
fermentuojamos medžiagos:
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus Kvietinis“ (60 min. virimo);
1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus Kvietinis“ (60 min. virimo);
0,75 kg kvietiniai dribsniai (mirkyti prieš virimą);
0,38 kg kvietinis salyklas „Best Heidelberg Wheat“ (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
0,38 kg miežinis salyklas "Best Heidelberg" (traiškytas, mirkyti prieš virimą);
Apyniai:
10 g „Cascade“ apynių (60 min. virimo);
15 g "Saphir" (5min. virimo);
15 g "Cascade" (5 min. virimo);
Įvairūs:
medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.
Mielės:
sausos alaus mielės LalBrew Wit 11 g – 1 vnt.
Priedai:
10 g Karčiosios apelsinų žievelės (5 min. virimo)
5 g Kalendra (5 min. virimo)
Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.