0

Jūsų krepšelis yra tuščias

Kategorijos

PDFSpausdintiEl.paštas
Porteris gardusis porteris – iš salyklo ekstraktų +

Gardus, kvapnus tamsusis porteris

Vieneto kaina (vnt.): 22,44 €
Prekės aprašymas

Gardus, kvapnus tamsusis porteris. Gamyboje naudojami karamelinis, šokoladinis bei „Pale-ale“ salyklai ir kvapnių apynių puokštė suteikia alui malonų skonį, bei ypatingą aromatą.

 

Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 20 litrų alaus.

 

Pradinis tankis (OG) apie 1.055

Galutinis tankis (FG) apie 1.014

Alkoholio koncentracija apie 5,4%

Spalva apie 74 EBC

Kartumas apie 29 IBU

Fermentacijos laikas apie 1 sav., brandinimo laikas 3-4 sav.

 

Rinkinį sudaro:

 

fermentuojamos medžiagos:

1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);

1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (15 min. virimo);

0,4 kg „Pale Ale“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,3 kg karamelinio „CaraCrystal“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,3 kg skrudinto „Chocolate dehusked“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą).

 

Apyniai:

10 g „Northern Brewer“ (60 min. virimo);

30 g „Cascade“ (30 min. virimo);

30 g „Tettnanger“ (5 min. virimo).

 

Įvairūs:

5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);

medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.

 

Mielės:

sausos alaus mielės „Lallemand Danstar London ESB" 11 gr – 1 vnt.

 

Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.

Pirkėjų atsiliepimai
Pirkėjų atsiliepimai:

Darius  (Antradienis, 2018-12-18)
Įvertinimas:
 
Kuo ilgiau brandinasi tuo savybės tik gerėja. Apie du mėnesius brandintą ragavau, tai tobulybė visom prasmėm. Ir žmonai patinka. Tik baigiasi jau, reiks virti vėl.
Deividas  (Pirmadienis, 2018-01-15)
Įvertinimas:
 
Pirmasis virtas alus. Gavosi tikrai labai skanus. Spalva, skonis, kartumas - viskas super. Rekomenduoju.
Tomas  (Trečiadienis, 2017-09-06)
Įvertinimas:
 
Kaip pirmas alus po pirktinių, tai labai gardus. Lengvas porteris, labai gardžiai galima mėgautis
Kšištof  (Šeštadienis, 2017-08-12)
Įvertinimas:
 
Pirmas alus, kurį viriau. Gavosi kartesnis, nei tikėjausi, bet gert buvo įmanoma. Rekomenduoju tamsaus alaus mėgėjams, bet jei nenorite, kad būtų per kartus, virimo pradžioje įdėkite mažiau apynių.
Gediminas  (Sekmadienis, 2015-12-20)
Įvertinimas:
 
Puikus alus, mano pirmasis. Nesudėtinga pagaminti, mielės gražiai sudirba per savaitę, po to puikiai nusėda ant fermenterio dugno. Tik nežinau, kažkoks mielių aromatas išsilaiko aluje, kurį lyg ir norėtųsi pašalinti, gal kokiu prieskoniu užgesinti. Bet čia tik man jis pasijautė, draugams ir giminėms labai patiko :)Visada laukiu naujų receptų rinkinių šiame savasalus.lt tinklalapyje. Palaikau! :D
Skaityti daugiau... (12)

Prieš rašydami atsiliepimą turite prisijungti.

Prisijungti

Neseniai peržiūrėta