0

Jūsų krepšelis yra tuščias

Kategorijos

PDFSpausdintiEl.paštas
Belgijos kaimo alus – iš salyklo ekstraktų +

Belgiškas tradicinis kaimo alus, auksinės spalvos su prieskoniais.

Vieneto kaina (vnt.): 22,58 €
Prekės aprašymas

Belgiškas tradicinis kaimo alus, auksinės spalvos su prieskoniais. Skonyje dominuoja salyklas, jaučiamas švelnus prieskonių bei apynių aromatas.

 

Su šiuo rinkiniu Jūs pasigaminsite 19 litrų alaus.

 

Pradinis tankis (OG) apie 1.062

Galutinis tankis (FG) apie 1.016

Alkoholio koncentracija apie 6%

Spalva apie 27 EBC

Kartumas apie 24 IBU

Fermentacijos laikas apie 2 sav., brandinimo laikas 3-4 sav.

 

Rinkinį sudaro:

 

fermentuojamos medžiagos:

1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (60 min. virimo);

1,7 kg skysto šviesaus salyklo ekstrakto „Savas alus“ (15 min. virimo);

1 kg „Pale Ale“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,3 kg karamelinio „CaraPils“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą);

0,3 kg karamelinio „CaraRed“ salyklo (traiškytas, mirkyti prieš virimą).

 

Apyniai:

30 g „Hallertau Mittelfruh“ (60 min. virimo);

30 g „Spalt select“ (15 min. virimo).

 

Įvairūs:

5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo);

medžiaginis maišelis grūdų mirkymui – 1 vnt.

 

Mielės:

sausos alaus mielės „Lallemand Danstar Abbaye" 11g - 1 vnt.

 

Pastabos:

Šie priedai rekomenduojami, į komplekta neįeina, tačiau jei kurio nors nerasite, galima apsieiti ir be jų:

1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);

1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių (15 min. virimo);

1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).

 

Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka, ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.

 

Bendro pobūdžio instrukcija, kaip išsivirti alaus naudojant misos ekstraktą.

Pirkėjų atsiliepimai
Pirkėjų atsiliepimai:

Gediminas  (Sekmadienis, 2016-01-24)
Įvertinimas:
 
Alus gaivinančio skonio gavosi, prieskoniai dera tarpusavyje (tik manau kitą kartą dėsiu šviežiai traiškytas kalendros sėklas, ne smulkintas iš pakelių). Šiaip mieles geriau būtinai rehidratuoti pusėje litro šilto vandens, nes man jas sausas užbarsčius ant misos putos, susimetė į gumuliukus ir plaukiojo. Fermentacija mielių iš pradžių buvo labai aktyvi (pirmas 24 h) po to nurimo, bet būtinai reikia išlaikyti dvi savaites fermenteryje, nes tinkamas FG pasiekiamas tik po kurio laiko. Cheers :)
Žilvinas  (Šeštadienis, 2014-05-31)
Įvertinimas:
 
Labai skanus alus! Lengva pasidaryti, tik sunku išlaukti. Rekomenduoju :)
Mindaugas  (Sekmadienis, 2013-07-21)
Įvertinimas:
 
Manyciau klaidinantis mieliu aprasymas (rūgimo temperatūra 26-29 C) kur paciu mieliu aprasyme rasoma, kad fermentacijos temperatūra – 18 - 25°C. Paskui ims kas ir isvirs ne to ko tikejosi :)rnNeragavau sio alaus, todel tik galiu spet pagal sudedamasias dalis, kad alus yra geras.rnNemanau, kad kartumas apie 24 IBU yra kartus, o kam pasirodo per kartus Hallertau Mittelfruh skaldyti i 2 dalis 60/30 min virimorn
Raimondas  (Sekmadienis, 2012-08-12)
Įvertinimas:
 
vienintelis trūkumas, kad gavosi per kartus, o šeip skanus alus
Prieš rašydami atsiliepimą turite prisijungti.

Prisijungti

Neseniai peržiūrėta